Κατασκευή Ιστοσελίδων

Στον κόσμο των επιχειρήσεων, ψηφιακός μετασχηματισμός σημαίνει ανάπτυξη και παραγωγικότητα.

Η σχεδίαση ιστοσελίδας ποιότητας μεταφράζεται πάντα σε πωλήσεις online, ενίσχυση του brand σας, ενώ λειτουργεί συμπληρωματικά στις φυσικές πωλήσεις και στη παραδοσιακή διαφήμιση. Αν, λοιπόν, η ιστοσελίδα σας έχει ως χαρακτηριστικά την απλότητα, το διαφοροποιημένο design, την εύκολη πλοήγηση, με πλούσιες περιγραφές και εξαιρετικό περιεχόμενο τότε πληροί τις βασικές προϋποθέσεις για να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο. Μάλιστα, όσο περισσότερο χρόνο μένει ένας επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας τόσο πιθανότερο είναι να επιλέξει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εσείς προσφέρετε. Και, αν συνολικά η εμπειρία του χρήστη είναι θετική τότε οι επισκέπτες θα σας επιλέγουν και θα σας προτείνουν.

  1. Διατηρήστε την αρχική σας σελίδα καθαρή και απλή
  2. Δημιουργήστε εξαιρετικό περιεχόμενο με πλούσιες περιγραφές προϊόντων
  3. Σχεδιάστε ένα μοναδικό design που να αντιπροσωπεύει το brand σας
  4. Κάντε τα στοιχεία επικοινωνίας σας εύκολα προς εύρεση και χρήση
  5. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπο σας για τη Google (SEO)
  6. Κατασκευάστε μία ιστοσελίδα τεχνικά άρτια.
1. Εμπειρία του χρήστη

Αν, λοιπόν, η ιστοσελίδα σας έχει ως χαρακτηριστικά την υψηλή ταχύτητα φόρτωσης, την απλότητα σε design και την εύκολη πλοήγηση, πληροί τις βασικές προϋποθέσεις που χρειάζονται ώστε να αυξήσετε το Conversion Rate. Ενώ, όσο περισσότερο χρόνο μένει ένας επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας τόσο πιθανότερο είναι να επιλέξει τα προϊόντα σας και να προτείνει το brand σας. Συμπερασματικά, αν η εμπειρία του επισκέπτη και εν δυνάμει αγοραστή είναι θετική τότε το brand σας θα ενισχυθεί και οι online πωλήσεις σας θα αυξήσουν και τις φυσικές πωλήσεις της επιχείρησης σας.

Η σχεδίαση ιστοσελίδων στοχεύει στην εμπειρία του χρήστη, το λεγόμενο User Experience (UX) στη γλώσσα του διαδικτύου. Η αναλόγια στον κόσμο των φυσικών πωλήσεων είναι η εμπειρία του καταναλωτή – την οποία ασφαλώς προσπαθούν να βελτιώσουν όλα τα τμήματα marketing. Ο λόγος, βέβαια, δεν είναι άλλος από το branding, την αύξηση των πωλήσεων ή ακόμη και τη δημιουργία ενός community, μιας τάσης και συμπεριφοράς για τα προϊόντα μιας εταιρείας. Η σχεδίαση ιστοσελίδων, λοιπόν, έχει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα – της ενίσχυσης ενός brand, την αύξηση των πωλήσεων online , των φυσικών πωλήσεων και της δημιουργίας μιας μοναδικής ταυτότητας που θα είναι αναγνωρίσιμη από τους καταναλωτές.

2. Εξαιρετικό περιεχόμενο

Το design ενός καταστήματος, μιας συσκευασίας, το design κάθε προϊόντος είναι μέρος του brand σας. Και, ασφαλώς, αυτό που ονομάζουμε design δεν είναι απλώς η αισθητική αλλά και πως λειτουργεί μία εφαρμογή, ένα προϊόν ή ακόμη και ένας χώρος. Στη σχεδίαση ιστοσελίδων εστιάζουμε στη μοναδική αισθητική και λειτουργικότητα τα οποία θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στο χρήστη. Επιπλέον, η προσέγγιση μιας σελίδας παρουσίασης στο διαδίκτυο πρέπει να είναι πάντα ολιστική. Δηλαδή, η τεχνολογία, το design και το περιεχόμενο πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, ξεκινώντας πάντα από τις ανάγκες του πελάτη. Το πλούσιο περιεχόμενο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο διαδίκτυο, πρώτα για τους επισκέπτες και αμέσως μετά για τις μηχανές αναζήτησης. Η περιβόητη φράση ‘Content is the king’ η οποία ειπώθηκε το 1996 από τον Bill Gates, εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα το ίδιο σημαντική – ίσως και περισσότερο.

3. Web Analytics

Όταν αναφερόμαστε στο περιεχόμενο, εννοούμε την ποιότητα του κειμένου, δηλαδή το copywriting της σελίδας. Την ποιότητα των φωτογραφιών, των video και λοιπά. Ένας τίτλος μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ η ποιότητα της εικόνας να αλλάξει τα web analytics της σελίδας σας με εντυπωσιακό τρόπο. Οι άνθρωποι αναζητούν την ποιότητα στο περιεχόμενο το οποίο δημιουργεί, μέσα από την εμπειρία πλοήγησης, εμπιστοσύνη. Επομένως, για τους επισκέπτες και κατά συνέπεια για τις μηχανές αναζήτησης η ποιότητα του περιεχομένου έχει καταλυτικό ρόλο στην απόδοση μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο. Και η απόδοση στο διαδίκτυο έχει πάντα να κάνει με τη συμπεριφορά των χρηστών. Αν οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας ‘δείχνουν’ ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της – αυτό θα αποτυπωθεί στα analytics της ιστοσελίδας μέσα από διάφορους δείκτες. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η ποιότητα σχεδίασης μιας ιστοσελίδας και το περιεχόμενο της αποτελούν την πιο αποτελεσματική μέθοδο πωλήσεων και branding σε συνδυασμό πάντα με την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών κάθε επαγγελματία ή εταιρείας.

4. Μοναδική σχεδίαση

Ξεκινώντας από την ανάλυση των αναγκών ενός επαγγελματία, μιας εταιρείας και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται, μπορούμε να σχεδιάσουμε την ιστοσελίδα παρουσίασης ή/και το ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην πιο ισχυρή διαφήμιση που ήδη έχετε και δεν είναι άλλη από τους πελάτες που σας προτείνουν στον κύκλο τους. Επομένως, η παρουσία μας online δεν υποκαθιστά την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών που ήδη παρέχει ένας επαγγελματίας ή μια εταιρεία – αλλά λειτουργεί ως ενισχυτής στο brand τους ενώ, βέβαια, είναι και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να μαρκετάρει κανείς νέα προϊόντα, νέες εκδόσεις και λοιπά. Εξάλλου το διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει κάθε επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλες τις αγορές ανεξάρτητα από τη γλώσσα και την κουλτούρα.

5. Digital Marketing

Όλες οι επιχειρήσεις αλλά ειδικά οι μικρές και οι μεσαίες έχουν πάντα περιορισμένο budget για επενδύσεις και marketing ενώ, συχνά, τα λειτουργικά έξοδα είναι το πιο σημαντικό κόστος. Η κεντρική ιδέα στην ανάπτυξη μιας μικρής επιχείρησης είναι η ανάπτυξη της με ιδίους πόρους και μέσα. Και, εδώ ακριβώς είναι η αξία του διαδικτύου – δηλαδή ότι μια σχετικά μικρή επένδυση έχει πολλαπλάσια και σωρευτικά οφέλη. Ενώ, ο χρόνος λειτουργεί πάντα υπέρ του επιχειρηματία διότι η επισκεψιμότητα μιας άρτιας ιστοσελίδας ή ενός eshop κατά κανόνα αυξάνεται με την πάροδο το χρόνου, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο παραδοσιακό marketing. Άρα το digital marketing μπορεί να γίνει ο μοχλός ανάπτυξης μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης ή οποία, ωστόσο, έχει ήδη ανταγωνιστικά προϊόντα αλλά μικρή απήχηση στην αγορά.

6. Google και νέες αγορές

Το αμέσως επόμενο βήμα όταν έχουμε μία άρτια ιστοσελίδα παρουσίασης ή ενός eshop το οποίο μας δουλεύει ικανοποιητικά στην τοπική αγορά, είναι να ανοιχτούμε σε νέες αγορές. Η ‘νέα’ αγορά προσδιορίζεται συνήθως γεωγραφικά στο οποίο βέβαια έχει κύριο ρόλο το SEO Marketing . Δηλαδή, δουλεύουμε με την ίδια γλώσσα σε διαφορετικές περιοχές και θεματικές αναζητήσεις ή με δεύτερη και τρίτη γλώσσα το οποίο συνεπάγεται ότι η ιστοσελίδα μας θα ξεκινήσει άμεσα να προβάλλεται στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, και στις υπόλοιπες γλώσσες όταν υπάρχουν σχετικές αναζητήσεις. Τα οφέλη είναι προφανή σε όλους κλάδους, αλλά ειδικά στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, στη Βιομηχανία και λοιπά. Η σχεδίαση ιστοσελίδων για ξενοδοχεία ή για πώληση προϊόντων είναι μία εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για ενίσχυση ενός brand στην τοπική αλλά και διεθνή αγορά.

7. Μελέτη του Ανταγωνισμού

Σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, υπάρχει ανταγωνισμός. Και το λεγόμενο market research είναι σημαντικό στην ανάπτυξη ενός προϊόντος. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και κατά την κατασκευή μίας ιστοσελίδας – η οποία ενισχύει το brand σας, την αναγνωρισιμότητα σας και εν τέλει αυξάνει τις πωλήσεις σας. Η έρευνα του ανταγωνισμού είναι απαραίτητη και πραγματοποιείται σε πολλά επίπεδα :

  • Ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα προϊόντα άλλων εταιρειών και πως προσεγγίζουν το κοινό τους;
  • Ποιο είναι το προφίλ άλλων εταιρειών και πως εσείς διαφέρετέ από εκείνους;
  • Ποια από τις ιστοσελίδες των ανταγωνιστών θα επιλέγατε ως χρήστης ή αγοραστής και με ποια κριτήρια;
  • Ποιες από τις ιστοσελίδες που συμπεριλάβατε στην έρευνα σας έχει το καλύτερο ιστορικό επισκεψιμότητας καθώς και χρόνου παραμονής;

Να θυμάστε πάντα ότι η σχεδίαση και η λειτουργικότητα μιας ιστοσελίδας δεν διαφέρει πρακτικά και τόσο πολύ από τη σχεδίαση μιας συσκευασίας, ενός προϊόντος ή ακόμη και ενός επαγγελματικού χώρου. Και αυτό γιατί όλα τα παραπάνω συνδέονται με την εμπειρία του χρήστη και εν τέλει καταναλωτή. Οι άνθρωποι ‘αγοράζουν’ τη θετική εμπειρία, αφουγκράζονται την ιστορία ενός προϊόντος και το όραμα μιας ομάδας ανθρώπων.

8. Επαγγελματική Φωτογράφιση

Η φωτογραφία είναι μέρος του design, μέρος του layout, και σημείο αναφοράς για το ποιοτικό περιεχόμενο, γνωστό και ως content marketing. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες δε δίνουν τη δέουσα προσοχή στην παρουσίαση – και ο λόγος βέβαια είναι το κόστος, ο διαθέσιμος χρόνος αλλά και υποκειμενικότητα της ποιότητας του περιεχομένου. Μία και μόνο φωτογραφία κακής ποιότητας μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο όλη την παρουσίαση μιας εταιρείας. Να θυμάστε πάντα τον εξής εμπειρικό κανόνα, η σχεδίαση μιας ιστοσελίδας, όπως και κάθε προϊόντος, είναι τόσο καλή όσο το χειρότερο της section. Για παράδειγμα, μία φωτογραφία κακής ποιότητας μπορεί να καταστρέψει ένα εξαιρετικό, κατά τα άλλα, slider ή carousel. Όπως η πολύ αργή φόρτωση μπορεί να ελαχιστοποιήσει την αξία ενός μοναδικού design.

Επομένως, η εμπειρία του χρήστη εξαρτάται από την τεχνολογία και την ποιότητα του περιεχομένου. Η ολιστική προσέγγιση, λοιπόν, μετράει στην εμπειρία του καταναλωτή.

9. Copywriting

Οι επισκέπτες λαμβάνουν αποφάσεις βάσει των εμπειριών τους και των μηνυμάτων που δέχονται. Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι ένας απλός τίτλος μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά των επισκεπτών μιας ιστοσελίδας ή ενός eShop, τα αποτελέσματα μιας διαφημιστικής καμπάνιας ή ακόμη και τις πωλήσεις ενός προϊόντος. Το πετυχημένο Copywriting ολοκληρώνει τη σχεδίαση μιας ιστοσελίδας και επικοινωνεί το προϊόν σας ή το προφίλ της εταιρείας σας στο ευρύ κοινό. Η απλότητα, η σαφήνεια και η αμεσότητα κερδίζουν στον κόσμο του διαδικτύου και η τέχνη της επικοινωνίας περνά μέσα από το περιβάλλον μιας σελίδας παρουσίασης ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Κατά συνέπεια, η κατανόηση του κοινού μας είναι κλειδί για την αύξηση των πωλήσεων μας και την ανάπτυξη κάθε online επιχείρησης.

CORE WEB VITALS

Αυτός είναι ένας οδηγός για τα Core Web Vitals, ο οποίος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τη σημασία της απόδοσης της ιστοσελίδας σας ή του eSHOP σας, από την άποψη της ταχύτητας φόρτωσης και της δημιουργίας βέλτιστης εμπειρίας χρήστη. Εδώ, θα εξηγήσουμε με απλά λόγια τις βελτιώσεις που μπορεί να κάνει κάθε ιστότοπος για να αυξήσει τις μετατροπές και την οργανική επισκεψιμότητα. Αν και αυτός ο οδηγός είναι μια βασική επισκόπηση των Core Web Vitals και του Google PageSpeed, θα σας δείξουμε με εύκολες παρεμβάσεις πως μπορεί να βελτιωθεί μία ιστοσελίδα ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στο διαδίκτυο.

Τι είναι τα CORE WEB VITALS;

Όλοι στο web ασχολούνται με τα Google Core Web Vitals – από SEO Experts, προγραμματιστές έως και στελέχη εταιρειών. Τι ακριβώς είναι λοιπόν αυτά τα Core Vitals και πώς επηρεάζουν την απόδοση ενός ιστότοπου; Ο απλούστερος ορισμός των Core Web Vitals είναι ότι πρόκειται για ένα εργαλείο και μέθοδο μέτρησης που χρησιμοποιεί η Google για να εκτιμήσει την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, καθώς και συνολικά την εμπειρία χρήστη. Οι μετρήσεις αυτές έχουν ζωτικό ρόλο στον καθορισμό της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, γνωστό και ως SEO Marketing, ενώ μπορούν να μειώσουν και το κόστος PPC (pay per click) στις χορηγούμενες διαφημίσεις σας, γνωστά και ως Google Ads. Ασφαλώς, η κατάταξη μιας ιστοσελίδας έχει άμεση σχέση με την οργανική επισκεψιμότητα της.

Καμία ιστοσελίδα δεν έχει τέλεια απόδοση και είναι αδύνατο να προσδιορίσετε πόσο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σας με απόλυτη ακρίβεια – διότι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας από διαφορετικές συσκευές και διαφορετικές συνδέσεις. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ μιας αργής σύνδεσης 3G σε μια παλιά συσκευή, ενός iPhone με ισχυρή σύνδεση 4G ή ακόμα και 5G και μιας ευρυζωνικής σύνδεσης σε Desktop. Επομένως, υπάρχουν πολλοί παράγοντες ώστε να προσδιοριστεί η εμπειρία χρήστη κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας σας από διαφορετικές συσκευές και συνδέσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που η Google δημιούργησε τα Core Web Vitals. Ήθελαν να δημιουργήσουν αντικειμενικές μετρήσεις για να καθορίσουν την εμπειρία χρήστη των ιστοσελίδων. Για να το κάνουν αυτό, διαθέτουν δύο τύπους μετρήσεων, σε Desktop και Mobile. Δεδομένου ότι οι επιτραπέζιοι υπολογιστές συνδέονται συνήθως με ταχύτερους παρόχους internet, σχεδόν σε κάθε περίπτωση, η απόδοση σε Desktop είναι καλύτερη από την απόδοση στο κινητό.

Οι τρεις κύριες μετρήσεις των CORE WEB VITALS

Largest Contentful Paint (LCP) – μια μέτρηση της απόδοσης φόρτωσης.

Το LCP μετρά τον χρόνο που χρειάζεται για να φορτώσει το μεγαλύτερο στοιχείο στην οθόνη. Αυτή είναι συνήθως μια εικόνα.

Καθυστέρηση πρώτης εισαγωγής (FID) – μια μέτρηση της διαδραστικότητας της ιστοσελίδας σας. Το FID μετρά τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει διαδραστική η σελίδα σας, όταν ένας χρήστης μπορεί να κάνει κλικ ή να πατήσει πλήκτρα μετά τη φόρτωση του πρώτου στοιχείου.

Αθροιστική μετατόπιση διάταξης (CLS) – Μια μέτρηση της οπτικής σταθερότητας και της φιλικότητας προς τον χρήστη της ιστοσελίδας σας. Το CLS μετρά πόσο συχνά συμβαίνουν αλλαγές στη διάταξη για πραγματικούς χρήστες, όπως μια αναδυόμενη διαφήμιση ή το κείμενο που απομακρύνεται ξαφνικά από τη θέση του καθώς κάνετε Scroll προς τα κάτω.

Google PageSpeed Insights

Κάτω από την αξιολόγηση των Core Web Vitals, στην ενότητα με τίτλο «Diagnose Performance Issues», θα βρείτε το γνωστό «Performance Score».

Το Google PageSpeed Insights δίνει στην ιστοσελίδα σας μια βαθμολογία για καθεμία από τις ακόλουθες κατηγορίες :

Performance: Αυτή είναι η συνολική σας βαθμολογία. Υποδεικνύει πόσο καλά αποδίδει η σελίδα σας όσον αφορά την ταχύτητα και τη βελτιστοποίηση.

Accessibility: Αυτή η κατηγορία αξιολογεί παράγοντες όπως η ευκολία πλοήγησης, τα alt tags για τις εικόνες και η χρωματική αντίθεση για χρήστες με προβλήματα όρασης.

Best Practices: Η κατηγορία βέλτιστες πρακτικές μετρά πόσο καλά η σελίδα σας συμμορφώνεται με τις βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης του web. Όπως η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών web, βελτιστοποιημένου κώδικα και ασφαλών συνδέσεων.

SEO: Αυτή η κατηγορία εστιάζει στο πόσο καλά η σελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους όπως τα metadata, δομημένα δεδομένα και τη φιλικότητα προς κινητά.

Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπετε την ανάλυση των Google PageSpeed Insights για το eSHOP της TECNICA Electronics.

Επικοινωνήστε μαζί μας – ώστε να σχεδιάζουμε μαζί, το επόμενο σας βήμα στον κόσμο του Διαδικτύου.

Django

Το Django είναι ένα framework υψηλού επιπέδου το οποίο υποστηρίζει την ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού σε minimal design. Επιλέγουμε το Django γιατί διαθέτει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, εξαιρετική αρχιτεκτονική και υψηλή ταχύτητα εκτέλεσης, τα οποία το καθιστούν ιδανικό για projects μεγάλης κλίμακας.

CMS

Εκτός από το WordPress, άλλα δημοφιλή Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου είναι το Drupal, το Magento και το NopCommerce για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Οι Semi-Custom λύσεις χρησιμοποιώντας δημοφιλή CMS (Content Management Systems) είναι οι πλέον ενδεδειγμένες λύσεις για Small Businesses.

Custom

Παρέχουμε λύσεις λογισμικού tailor-made σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Επίσης, το Custom Design είναι η επιλογή για μοναδικότητα στην μπράντα και υψηλό δείκτη μετατροπής επισκεπτών σε ευκαιρίες πωλήσεις.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup