Επεξήγηση των ενημερώσεων iOS 14 της Apple

Τι σημαίνουν για εσένα;

Πιθανότατα έχετε ακούσει για την πρόσφατη ενημέρωση του iOS 14 και τις αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου των χρηστών. Γίνεται κατανοητό όμως πώς αυτό θα επηρεάσει τις ψηφιακές σας καμπάνιες; Με αυστηρότερες άδειες παρακολούθησης δεδομένων που απειλούν την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων στο Facebook, δεδομένου ότι περίπου το 50% των Βρετανών καταναλωτών που χρησιμοποιούν iPhone (σύμφωνα με το Statista.com), αυτή η τελευταία ενημέρωση ανησυχεί τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Αναλύουμε τις αλλαγές, εξηγούμε πώς μπορούν να επηρεάσουν τις καμπάνιες σας, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές της ενημέρωσης iOS 14 είναι στις πολιτικές απορρήτου και κοινής χρήσης δεδομένων: βασικά, η Apple θέλει να δώσει στους χρήστες μια πιο διαφανή επιλογή για την προστασία του απορρήτου και των πληροφοριών τους. Το οποίο, όταν βγάζουμε στην άκρη τον παράγοντα που ακούει στο όνομα μάρκετινγκ για λίγο, φαντάζει καλό, σωστά;

Οπότε, τώρα, όταν κάνετε λήψη μιας εφαρμογής από το App Store, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να παραχωρήσετε στην εφαρμογή άδεια παρακολούθησης της δραστηριότητάς σας σε εφαρμογές και ιστότοπους που ανήκουν σε άλλες εταιρείες. Μπορείτε να επιλέξετε είτε να επιτρέπεται η παρακολούθηση είτε να ζητήσετε από την εφαρμογή να μην προβεί σε αυτή την ενέργεια.

Εάν οι πελάτες επιλέξουν «όχι», το Facebook δεν θα είναι σε θέση να μετρήσει σωστά την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών καμπανιών και να δημιουργήσει συγκεκριμένα είδη κοινού, επειδή δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα που αφορούν τη συμπεριφορά των χρηστών.

Τι σημαίνει αυτό?

Πιθανότατα γνωρίζετε, εκτός από το ότι γνωρίζει τα πάντα, από το όνομα της γάτας σας μέχρι το νούμερο από το παπούτσι σας, το Facebook μπορεί επίσης να παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών σε άλλους ιστότοπους και εφαρμογές. Αυτό γίνεται με το pixel του Facebook: όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας και πραγματοποιούν ενέργειες όπως να κάνουν κράτηση, να προβάλουν ένα μενού ή να κάνουν κλικ για να σας καλέσουν, το pixel του Facebook καταγράφει αυτές τις πληροφορίες και τις τοποθετεί στον διαφημιστικό σας λογαριασμό και έπειτα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για βελτιστοποίηση της καμπάνιας και στην δημιουργία μιας αναφοράς.

Η απόδοση μιας καμπάνιας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα δεδομένα που μοιράζονται στο pixel, καθώς μας επιτρέπει να κατανοούμε ποιες διαφημίσεις προσφέρουν αποτελέσματα και ποιες όχι. Τα Remarketing audiences βασίζονται επίσης σε αυτά τα δεδομένα: εάν τα άτομα επιλέξουν να μην παρακολουθούνται από το Facebook, δεν μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά.

Τα Remarketing audiences είναι πάντα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους στόχευσης ατόμων, επομένως μια μικρότερη συγκέντρωση δεδομένων εδώ προκαλεί ανησυχία.

Οι διαφημιστές χρησιμοποιούν επίσης αυτά τα δεδομένα για να εξατομικεύουν τις διαφημίσεις σε συγκεκριμένους χρήστες. Χωρίς αυτά, οι διαφημίσεις θα είναι λιγότερο εξατομικευμένες και επομένως, λογικά, λιγότερο αποτελεσματικές, αφού γνωρίζουμε ότι η εξατομίκευση έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να καταλήξει σε μικρότερη απήχηση, πράγμα που οι διαφημίσεις του Facebook προσπαθούν να δημιουργούν όλο και περισσότερο.

ΟΚ οπότε όλα ακούγονται πολύ άσχημα μέχρι στιγμής. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο.

Επαληθεύστε την διεύθυνση δικτύου για να διαμορφώσετε τη συγκεντρωτική μέτρηση συμβάντων

Ακούγεται τεχνικό, αλλά ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να παρακολουθείτε ενέργειες στον ιστότοπό σας, αν και συγκεντρωτικές. Αυτή είναι μια νέα βέλτιστη πρακτική, γι’ αυτό κάντε το.

Δώστε προτεραιότητα στα “συμβάντα”

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μέτρησης συγκεντρωτικών συμβάντων (Aggregated Event Measurement) για να ρυθμίσετε τα «συμβάντα» (ενέργειες ιστότοπου) που θέλετε να παρακολουθείτε και να δώσετε προσοχή. Το Facebook μπορεί πλέον να παρακολουθεί μόνο έως 8 συμβάντα, (προηγουμένως δεν υπήρχε όριο), επομένως πρέπει τώρα να επιλέξουμε αυτά τα 8 συμβάντα προσεκτικά και να τα κατατάξουμε σε μια αυστηρή προτεραιότητα. Όταν ένας χρήστης ολοκληρώσει δύο ή περισσότερες ενέργειες, θα αναφέρεται μόνο το συμβάν υψηλότερης προτεραιότητας.

Ενεργοποίηση Conversions API

Το Facebook εισάγει άλλες λύσεις για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των χρηστών, με μία από τις πιο σημαντικές να είναι το Conversions API. Σύμφωνα με το Facebook, «Το Conversions API είναι ένα εργαλείο του Facebook Business που σας επιτρέπει να μοιράζεστε βασικά συμβάντα δικτύου και εκτός δικτύου, ή ενέργειες πελατών, απευθείας από τον διακομιστή σε αυτόν του Facebook. Το Conversions API λειτουργεί με το pixel σας στο Facebook για να βελτιώσει την απόδοση και τη μέτρηση των διαφημιστικών καμπανιών σας στο Facebook.” Όταν χρησιμοποιείτε το Conversions API, είναι δυνατό να καταγράψετε πρόσθετες πληροφορίες για τα άτομα που αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σας.

Δοκιμές A/B

Για να κατανοήσετε τον αντίκτυπο αυτών των αλλαγών στις διαφημιστικές σας καμπάνιες, μπορείτε να εκτελέσετε μια δοκιμή A/B, συγκρίνοντας την απόδοση των χρηστών της Apple έναντι των χρηστών Android. Μάλιστα, είναι κάτι σύνηθες η παράδοση διαφημίσεων στους χρήστες με βάση το λειτουργικό σύστημα που έχουν στο τηλέφωνό τους. Η δοκιμή θα πρέπει να σας δώσει μια καλή ένδειξη για το πόσα δεδομένα χάνετε από τους χρήστες Apple. Εάν κιόλας έχετε κάποιες παραπάνω ικανότητες στον τομέα, μια καλή πρακτική είναι η σύγκριση των αποτελεσμάτων που θα λάβετε από την πρώτη περίπτωση, της Android καμπάνιας, με τα δεδομένα από την περίπτωση με την καμπάνια της Apple και έτσι να καταλήξεται στη διάκριση ύπαρξης τυχόν διαφοράς αποτελεσμάτων.

Στατιστική Μοντελοποίηση

…και αν δεν το κάνετε εσείς, το Facebook εισάγει στατιστική μοντελοποίηση για να λαμβάνει υπόψη τις κινήσεις από χρήστες iOS 14, επομένως οι αναφορές μπορεί πλέον να περιλαμβάνουν εκτιμήσεις μαζί με τα πραγματικά αποτελέσματα.

Ουσιαστικά, οι διαφημιστές θα πρέπει να αναμένουν κάποια απώλεια δεδομένων και μείωση της απόδοσης καταγραφής των κινήσεων που αναφέρθηκαν ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα αλληλεπιδρούν λιγότερο με τις διαφημίσεις σας ή ότι οι διαφημίσεις σας θα δημιουργήσουν λιγότερη αναγνωρισιμότητα ή ότι θα είναι λιγότερο αποτελεσματικές ως προς την προβολή σχετικά με την επωνυμία σας.

Η ενημέρωση απορρήτου iOS 14.5 της Apple μεταμορφώνει το τοπίο της ψηφιακής διαφήμισης, αλλά οι διαφημίσεις στο Facebook παραμένουν ένα ισχυρό εργαλείο για την ανοικοδόμηση της επωνυμίας σας.

Ακόμα μπερδεμένοι? Επικοινωνήστε μαζί μας για να μιλήσετε με έναν ψηφιακό ειδικό σχετικά με τις καμπάνιες σας.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup