Κατασκευή eShop

Κάντε το πρώτο βήμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο με τους Anveto Marketers.

Πώς μπορεί η online παρουσία μιας επιχείρησης να αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξή της;

Ήδη από τον πρώτο χρόνο παρουσίας μιας μικρομεσαίας επιχείρησης στο διαδίκτυο έχουμε αύξηση των φυσικών πωλήσεων, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν και οι ηλεκτρονικές πωλήσεις. Η μέση αύξηση που μπορεί να έχει μία μικρή επιχείρηση στις πωλήσεις της, ανάλογα πάντα τον κλάδο και την περιοχή που δραστηριοποιείται, ξεπερνά το 20% – 25% ετησίως. Επίσης, το διαδίκτυο δεν είναι μόνο ένα κανάλι πώλησης αλλά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για marketing και branding. Η αναγνωρισιμότητα του brand μιας επιχείρησης και η διαφορετικότητα των προϊόντων της είναι ένα ισχυρός συντελεστής ανάπτυξης για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι Έλληνες καταναλωτές φαίνεται ότι στρέφονται όλο και περισσότερο στο ψηφιακό κανάλι αγορών. Ποιο εκτιμάτε ότι είναι το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου;

Ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ και η χώρα μας ακολουθεί κατά πόδας τα τελευταία έτη – ειδικά από τον κορονοϊό και μετά. Οι καταναλωτές αναζητούν, ολοένα και περισσότερο, εύκολες και γρήγορες λύσεις για αναζήτηση και αγορά προϊόντων. Αν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα προσφέρει μία αξιόλογη καταναλωτική εμπειρία, ποιοτικά προϊόντα και support – είναι απολύτως βέβαιο ότι σταδιακά θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών του διαδικτύου.

Ο όγκος των δεδομένων που υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο είναι αχανής. Πώς μπορεί κανείς να ξεχωρίσει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του; Ποια είναι τα απαραίτητα «συστατικά» για να κερδίσει μια επιχείρηση αφενός το ενδιαφέρον και αφετέρου την εμπιστοσύνη του καταναλωτή;

Η εμπειρία του χρήστη είναι το κλειδί για να ξεχωρίσει μία επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας στον κόσμο του διαδικτύου. Η εύκολη πλοήγηση, η αναζήτηση, το μοναδικό περιεχόμενο, οι πλούσιες περιγραφές και η πληθώρα επιλογών θα δημιουργήσουν οργανική ανάπτυξη σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Πολλοί μικροί επιχειρηματίες, μου αναφέρουν πως «Εγώ με το κατάστημα μου δεν μπορώ να γίνω Amazon!». Ωστόσο, ο στόχος δεν είναι να γίνει κανείς ένα τεράστιο πολυκατάστημα για να επιτύχει στο διαδίκτυο – το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρό μερίδιο αγοράς και η αναγνωρισιμότητα του brand σας.

Θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη στη διαδικτυακή παρουσία των επιχειρήσεων τα οποία απομακρύνουν τους επαγγελματίες από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι πρόχειρες, έτοιμες λύσεις, συνήθως, δε φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όπως προσέχουμε το φυσικό μας κατάστημα, τη συσκευασία μας, την ποιότητα των προϊόντος μας, τις πρώτες ύλες και ούτω καθεξής, κατά αναλογία πρέπει να σχεδιάσουμε και την παρουσία μας online. Η παρουσία μας πρέπει να είναι τεχνικά άρτια, υψηλής αισθητικής και διαφοροποιημένη σε design. Επίσης, η σελίδα μας πρέπει να έχει πληροφορίες για όλα όσα αναζητούν οι επισκέπτες. Η ταχύτητα, η ευκολία και η αισθητική μπορούν να κάνουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα να ‘τρέχει’ με διψήφιους αριθμούς ετησίως.

Ποια είναι τα «μυστικά» της ενίσχυσης του brand name μιας επιχείρησης; Πώς βοηθούν τα ψηφιακά εργαλεία;

Το brand μιας επιχείρησης είναι τα ‘συναισθήματα’ των καταναλωτών – τι σκέπτονται όταν ακούν ή βλέπουν το brand σας. Στους μικρούς επαγγελματίες, η φήμη, ξεκινά με το όνομα τους και ότι αυτό αντιπροσωπεύει. Ενώ, στις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται το branding είναι το σύνολο των εμπειριών ενός καταναλωτή ή απλού επισκέπτη. Οι άνθρωποι συχνά δεν ενδιαφέρονται τόσο για την τιμή όσο για την εμπειρία, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο! Η πλοήγηση, λοιπόν, στο διαδίκτυο είναι μια εμπειρία – ή οποία μπορεί να ενισχύει την ‘εικόνα’ σας, τη φήμη σας και εν τέλει το brand σας.

Πως να αυξήσετε τις πωλήσεις σας μέσα από eSHOP σας

Κατασκευή eShop

Στα eSHOP απαιτείται εξαιρετική εμπειρία χρήστη (UX) για να επιτύχουμε τον στόχο για τον οποίο δημιουργούνται — δηλαδή στο πως να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και τις μετατροπές σας. Ειδικά, στα B2B eSHOP η εμπειρία χρήστη θεωρείται συχνά ένα δευτερεύον θέμα — γι’ αυτό και εμείς εστιάζουμε και επενδύουμε στην εμπειρία χρήστη.

Ποιο είναι το καλύτερο eSHOP όσον αφορά τις πωλήσεις και τις μετατροπές; Ποιο είναι το UX ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο πραγματικά ξεχωρίζει;

1. Ομαλή Πλοήγηση του Χρήστη

Τα περισσότερα eSHOP είναι γεμάτα από διαφημίσεις, ενότητες νέων προσφορών και καρουζελ προϊόντων με νέες ή δημοφιλής προτάσεις. Η αρχική σελίδα ενός eSHOP πρέπει να οδηγεί τον χρήστη κατευθείαν στη δράση. Επιπλέον, τα υποσέλιδα τα οποία πρέπει να επισκεφτούν οι αγοραστές πριν αγοράσουν κάτι – πρέπει να είναι τα λιγότερα δυνατόν. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνουμε τον αριθμό των κλικ που πρέπει να κάνουν οι χρήστες από το σημείο εισόδου έως την αγορά. Αυτό συνεπάγεται ταχύτητα εκτέλεσης ενώ καθιστά τον ιστότοπο πολύ εύκολο στη χρήση.

2. Δομημένο Περιβάλλον για το Χρήστη

Αρκετά από τα eSHOP στις μέρες μας – έχουν καλά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική. Ωστόσο, η κύρια διαφορά μεταξύ αυτών των eSHOP και των βέλτιστων eSHOP είναι το περιβάλλον (User Interface) με το οποίο αλληλοεπιδρά ο χρήστης.

Δεν είναι τόσο η εντυπωσιακή σχεδίαση η οποία πρέπει να εκφράζει τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Συνήθως, ένας σχεδιασμός χαμηλών τόνων ο οποίος προβάλλει τις κατηγορίες προϊόντων και τα χαρακτηριστικά τους, είναι αρκετός. Οι αγοραστές πρέπει να επικεντρωθούν στα προϊόντα και τις προδιαγραφές τους.

3. Έξυπνη Αναζήτηση

Χωρίς μια λειτουργία έξυπνης αναζήτησης, οι αγοραστές πιθανότατα θα συναντούσαν πολλά εμπόδια. Η έξυπνη αναζήτηση όχι μόνο διορθώνει σφάλματα – αλλά παρέχει και εναλλακτικά αποτελέσματα. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες οι αγοραστές να βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν – την πρώτη φορά που το αναζητούν.

4. Χρήσιμα Φίλτρα Αναζήτησης

Η γραμμή αναζήτησης και η πλοήγηση είναι το σημείο εισόδου στα eSHOP. Παρόλα αυτά, οι αγοραστές δε θα οδηγηθούν μόνοι τους εκεί που πρέπει, γι’ αυτό χρειάζονται τα φίλτρα της πλαϊνής γραμμής. Αυτά τα φίλτρα ενισχύουν ένα βελτιωμένο UX ηλεκτρονικού εμπορίου.

5. Απλοποιημένο Περιεχόμενο

Ένα από τα προβλήματα στον σύγχρονο σχεδιασμό ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η ιδέα ότι μια σελίδα προϊόντος πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη είναι μία σελίδα, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η πλοήγηση και η λήψη απόφασης. Και όσο περισσότερο διαρκεί η απόφαση ενός αγοραστή, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να ολοκληρωθεί και η αγορά. Η απλότητα είναι το κλειδί στην εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

Οι αγοραστές πρέπει να βλέπουν:

  •  Τον τύπο του προϊόντος
  •  Τη συνοδευτική φωτογραφία
  •  Τη σύντομη περιγραφή
  •  Πίνακα προδιαγραφών

6. Σχεδιασμός σελίδας προσαρμοσμένου καλαθιού

Ο σκοπός της σελίδας καλαθιού είναι να δώσει στους αγοραστές την ευκαιρία να ελέγξουν τα προϊόντα τους, να κάνουν τροποποιήσεις και να προσθέσουν σχετικές σημειώσεις πριν από το Check Out. Επίσης, στον αγοραστή πρέπει να είναι ξεκάθαρο για το ποια είναι τα έξοδα και το συνολικό κόστος.

7. Εμπειρία απρόσκοπτης ολοκλήρωσης αγοράς

Πολλοί αγοραστές αναμένουν ότι η σελίδα του καλαθιού αγορών και η καρτέλα ολοκλήρωσης της αγοράς είναι δύο ξεχωριστά μέρη. Ωστόσο, δεν πρέπει να γίνεται καμία διάκριση μεταξύ των δύο και να υπάρχει μια απρόσκοπτη μετάβαση από το καλάθι στο ταμείο.

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μία διαδικασία η οποία πρέπει εστιάζει στο μέσο χρήστη. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε για το μέσο χρήστη ως επισκέπτη και αγοραστή. Τα επιτυχημένα eSHOP στο διαδίκτυο έχουν πάντα αυτό το σημείο αφετηρίας.

WooCommerce

Το WooCommerce είναι η πιο δημοφιλής λύση ανοιχτού κώδικα στο ηλεκτρονικό εμπόριο με την πιο ενεργή κοινότητα. Είναι ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο CMS, εξαιρετικά φιλικό στο χρήστη, το οποίο το καθιστά μία από τις καλύτερες λύσεις για σχεδίαση και κατασκευή eShop σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Magento

Το Magento είναι επιλογή χιλιάδων brands στο λιανεμπόριο. Παρέχει μία σύγχρονη eCommerce πλατφόρμα καθώς και ευέλικτες λύσεις στο Cloud. Είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις λύσεις πληροφορικής για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ωστόσο ενδείκνυται για projects μεγάλης κλίμακας και όχι για μικρές επιχειρήσεις ή startups.

NopCommerce

Το NopCommerce είναι η πιο δημοφιλής λύση ανοιχτού κώδικα στην πλατφόρμα ASP.NET για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Επίσης, υποστηρίζει τη διαχείριση πολλών καταστημάτων, καθώς και πολλών προμηθευτών. Θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες λύσεις για Business-to-Business projects στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup