Πως να αυξήσω τις πωλήσεις μου

Έχει μεγάλη σημασία στην οικοδόμηση μιας μπράντας να αποφύγετε τις τυπικές «τακτικές πωλήσεων» που χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι. Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πως να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας και να ενισχύσετε τη μπράντα σας. Όσον αφορά τη βελτίωση της κατασκευής της ιστοσελίδας σας, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Κατά κανόνα οι εξαιρετικές ιστοσελίδες έχουν ως αποτέλεσμα μια ομαλή, ευχάριστη εμπειρία για τον επισκέπτη, το οποίο συνεπάγεται περισσότερες πωλήσεις για την επιχείρησή σας. Για τους περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους, ο ανταγωνισμός είναι έντονος και ο εφησυχασμός δεν αποτελεί επιλογή. Αν κάνετε περισσότερα από όσα αναμένονται θα σας κάνει να ξεχωρίσετε, να αποκτήσετε νέους πελάτες και να αναπτύξετε τις δραστηριότητες σας.

Προϊόν & Μπράντα

Ακόμη και αν το προϊόν σας είναι πραγματικά μοναδικό – δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα ισχυρό brand είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ασφαλώς, η μπράντα σας δεν είναι απλά το λογότυπό σας. To branding έχει να κάνει με το πώς αισθάνεται το ‘κοινό’ σας όταν μιλά για την επιχείρησή σας. Αυτό το συναίσθημα για τη μπράντα σας, δημιουργείται με την πάροδο του χρόνου και γίνεται μέρος της καθημερινότητας των πελατών σας. Ο οδηγός που ακολουθεί σας δείχνει τον τρόπο και τη μέθοδο να αυξήσετε τις online πωλήσεις σας και την αναγνωρισιμότητα της μπράντα σας.

Πριν Ξεκινήσουμε

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να έχετε ορίσει μετρήσιμους στόχους. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε ένα μικρό αριθμό προϊόντων στην ιστοσελίδα σας, πρέπει να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα και τις online πωλήσεις σας. Ενώ οι αναφορές στη μπράντα σας θα είχαν μικρή σημασία. Επίσης, η συχνή ενημέρωση της ιστοσελίδας σας με νέο, ποιοτικό περιεχόμενο και η βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη, συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάταξής σας στη Google και του Conversion Rate της ιστοσελίδας σας.

Φανταστείτε την ιστοσελίδα σας σαν ένα φυσικό κατάστημα. Αν το ανοίξετε σε λάθος περιοχή της πόλης, θα προσελκύσετε λάθος επισκέπτες, ενώ ακόμη και αν μπουν στο κατάστημα σας, πιθανότατα δεν θα αγοράσουν τίποτα. Ακόμη, εάν έχετε μόνο ένα άτομο να εργάζεται πίσω από το ταμείο, υπάρχει μεγάλη ουρά και δέχεστε μόνο μετρητά, οι περισσότεροι άνθρωποι θα δυσαρεστηθούν από την καταναλωτική εμπειρία. Μία ιστοσελίδα λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Πρέπει να προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία στο κοινό που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Πως να αυξήσω τις πωλήσεις στο eSHOP μου

1. Διατηρήστε την αρχική σας σελίδα καθαρή και απλή

Σκεφτείτε την αρχική σας σελίδα ως τη βιτρίνα του καταστήματός σας. Αν προσπαθήσετε να στριμώξετε όλα όσα πουλάτε σε μια και μόνο βιτρίνα, το αποτέλεσμα θα είναι ένα χάος. Οι επισκέπτες δεν θα είχαν ιδέα τι να αναζητήσουν ή από πού να ξεκινήσουν. Αντίθετα, τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα λιανικής εστιάζουν σε ένα ή δύο βασικά προϊόντα (συνήθως best seller ή τελευταίες κυκλοφορίες).

Ίσως να ‘ναι δελεαστικό να δείξετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας όλα όσα μπορείτε να τους προσφέρετε στην αρχική σας σελίδα – αλλά είναι λανθασμένη στρατηγική marketing. Φαίνεται αλλόκοτο, αλλά η μείωση του όγκου των προϊόντων / υπηρεσιών για τα οποία μιλάτε στην αρχική σας σελίδα, σε συνδυασμό με την προσθήκη περισσότερων λεπτομερειών για αυτά, θα αυξήσει τις online πωλήσεις σας.

Όλα έχουν να κάνουν με την εστίαση και τη σαφήνεια. Αντί να προσπαθείτε να ευχαριστήσετε όλους όσους επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, βεβαιωθείτε ότι είναι σαφές σε ποιους απευθύνεστε, και γιατί η ιστοσελίδα σας είναι η καλύτερη επιλογή για αγορές. Και εδώ είναι που έρχεται στο προσκήνιο η σπουδαιότητα της μπράντας. Εάν δεν έχετε καταλάβει ποιος είστε ως μπράντα, μπορεί να δυσκολευτείτε να δώσετε έμφαση και σαφήνεια γύρω από τα βασικά προϊόντα σας. Εάν δεν ξέρετε ποιο είναι το κοινό σας και γιατί θα ήσασταν η ιδανική επιλογή – πρέπει να ‘επανασχεδιάσετε’ τη μπράντα σας.

Όταν σχεδιάζετε την αρχική σας σελίδα, πάρτε τα βασικά προϊόντα σας (τα best seller ή αυτά για τα οποία είστε αναγνωρίσιμος) και εμφανίστε τα με τρόπο ξεχωριστό, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις σε όλες τις βασικές ερωτήσεις που έχουν οι επισκέπτες σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νέες μπράντες. Η έλλειψη εστίασης και η επιθυμία να είστε τα πάντα για όλους θα έχει ως αποτέλεσμα να μην είστε τίποτα για κανέναν. Αν αυτό σημαίνει ότι λανσάρετε ένα μόνο προϊόν, εστιάστε σε αυτό!

2. Δημιουργήστε μία λίστα με email

Ανεξάρτητα από το τι πουλάτε στο διαδίκτυο, η δημιουργία μιας λίστας email είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να διατηρήσετε επαφή με ήδη υπάρχοντες, αλλά και μελλοντικούς πελάτες. Δημιουργήσετε μια λίστα email με τον ίδιο τρόπο που αυξάνετε τους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο περισσότερη αξία παρέχετε, τόσο περισσότεροι θα ενδιαφέρονται για αυτό που κάνετε και θα είναι πρόθυμοι να σας ακούν σε τακτική βάση. Εάν το μόνο που κάνετε είναι να τους προωθείτε προϊόντα, θα χάσουν το ενδιαφέρον τους και θα σταματήσουν να σας ακολουθούν, όπως πιθανόν θα κάνατε κι εσείς. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσετε με τη δημιουργία μιας λίστας email είναι να προσφέρετε μια εισαγωγική έκπτωση σε όσους κάνουν εγγραφή. Για παράδειγμα, μία έκπτωση δέκα τοις εκατό (10%) στην πρώτη τους παραγγελία.

3. Επανεξετάστε την προσφορά σας για αποτελεσματικό email marketing

Οι προσφορές αποτελούν το κλειδί για τη δημιουργία μιας λίστας email. Οι περισσότερες μπράντες φαίνεται να πιστεύουν ότι η «Εγγραφή για τα τελευταία μας νέα» σε ένα υποσέλιδο του ιστότοπού τους είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια σταθερή λίστα email. Ωστόσο η πράξη δείχνει ότι δεν είναι, για δύο λόγους:

 • Δεν τονίζει στους επισκέπτες σας γιατί πρέπει να εγγραφούν (κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα τελευταία νέα των περισσότερων εταιρειών).
 • Είναι κρυμμένο και πρέπει να το αναζητήσουν για να κάνουν εγγραφή (το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κάνουν).

Η θέση μιας προσφοράς συμμετοχής με ποιοτικό περιεχόμενο θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των συνδρομητών που μπορείτε να προσελκύσετε.

Τοποθέτηση
 • Δοκιμάστε να τοποθετήσετε την προσφορά συμμετοχής μέσω email σε ένα αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας όταν κάποιος την επισκέπτεται.
 • Δοκιμάστε να τοποθετήσετε την προσφορά συμμετοχής σε μια γραμμή ανακοινώσεων στο επάνω μέρος του ιστότοπού σας.
 • Χρησιμοποιήστε μια ξεχωριστή σελίδα εγγραφής στην οποία μπορείτε να κατευθύνετε τους χρήστες από την αρχική σας σελίδα ή και από άλλες σελίδες του ιστότοπού σας.
Προσφορά
 • Προσφέρετε μια έκπτωση για την πρώτη τους παραγγελία
 • Προσφέρετε γρήγορη πρόσβαση σε νέα προϊόντα
 • Προσφέρετε αποκλειστική πρόσβαση στο περιεχόμενο

Θυμηθείτε, ζητάτε ‘πρόσβαση’ στα εισερχόμενα των πελατών σας. Βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε κάτι αντάξιο αυτού.

4. Συμπεριλάβετε κοινωνική ‘απόδειξη’

Υπάρχει λόγος που υπάρχουν ιστότοποι όπως το TripAdvisor. Οι άνθρωποι μιμούνται συμπεριφορές, οι οποίες λειτουργούν ως κοινωνική αποδοχή και ‘απόδειξη’. Εξετάζουμε τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι, ειδικά εκείνοι που είναι όμοιοι με εμάς, για να αξιολογήσουμε ποια είναι η σωστή απόφαση για εμάς. Ακολουθώντας το πλήθος, μας επιτρέπει να παίρνουμε αποφάσεις για προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν έχουμε χρόνο να κατανοήσουμε εις βάθος.

Εκτός από το να ακολουθούν το πλήθος, οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να εμπιστεύονται άλλους ανθρώπους και όχι απαραίτητα την ίδια την μπράντα που πουλάει το προϊόν. Αυτός είναι ο λόγος που το influencer marketing λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά, ενώ και η από ‘στόμα σε στόμα’ διαφήμιση θα είναι πάντα ισχυρή για κάθε μπράντα.

Case Studies

Αν πουλάτε ένα εργαλείο ή ένα λογισμικό, τα case studies εχουν μεγάλη σημασία διότι βοηθούν τους εν δυνάμει αγοραστές να δουν το προϊόν σας και τις λειτουργίες του.

Κριτικές

Οι κριτικές αναδεικνύουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος καθώς και το πως αισθάνονται οι αγοραστές για τη μπράντα σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κριτικές της Google οι οποίες είναι εξαιρετικές και για local SEO.

Βραβεία

Ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιήστε, τα βραβεία μπορούν να έχουν πολύ σημαντικό ρόλο. Η βιομηχανία τροφίμων είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, καθώς τα Βραβεία Great Taste είναι αρκετά αναγνωρισμένα και θα δείξουν αμέσως ότι τα προϊόντα σας αξίζει να δοκιμαστούν!

Πιστοποιήσεις

Εάν το προϊόν σας διαθέτει πιστοποιήσεις που διασφαλίζουν την ποιότητά του, μην ξεχάσετε να τις αναδείξετε στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, εάν ισχυρίζεστε ότι τα προϊόντα σας είναι βιολογικά, φροντίστε να παρουσιάσετε τη σχετική πιστοποίηση.

5. Γράψτε περιεχόμενο το οποίο αναζητούν οι πελάτες σας

Δημιουργήστε ευκαιρίες πώλησης με εξαιρετικό περιεχόμενο που σας βοηθά να οικοδομήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης. Η σύνταξη περιεχομένου βοηθά τους επισκέπτες σας να κατανοήσουν καλύτερα το προϊόν σας, ενώ είναι μία εξαιρετική μέθοδος για να προσελκύσετε νέους πελάτες. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε ευκαιρίες πωλήσεις από Searchers που αναζητούν στη Google ερωτήσεις τις οποίες απαντά η μπράντα σας. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα ενισχύσει τη μπράντα σας, πρέπει αρχικά να γνωρίζετε σε ποιον απευθύνεστε.

6. Συμπεριλάβετε συχνές ερωτήσεις (FAQs)

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια πολύ απλή σελίδα FAQs η οποία θα περιλαμβάνει τις ερωτήσεις που ήδη γνωρίζετε, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε νέες. Επίσης, μια σελίδα FAQs βοηθά στο να εξοικονομείτε χρόνο, καθώς απαντάτε σε κάθε ερώτηση μία φορά – αντί για εκατοντάδες.

 • Ομαδοποιήστε τις ερωτήσεις που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη κατηγορία
 • Βάλτε τις ερωτήσεις σας στη σειρά που ‘φυσικά’ θα ερωτούνταν
 • Παρέχετε συνδέσμους σε διαφορετικές περιοχές του ιστότοπού σας οι οποίες βοηθούν τους χρήστες να βρουν περισσότερες πληροφορίες
 • Προσθέστε σχετικές συχνές ερωτήσεις σε σελίδες προϊόντων ή υπηρεσιών
 • Απαντήστε στις ερωτήσεις όσο πιο απλά γίνεται
7. Upsell

Θα έχετε δει αυτή την τακτική περισσότερο σε ιστότοπους όπως το Amazon όπου προτείνουν «παρόμοια» προϊόντα ή προϊόντα που «αγόρασαν και άλλοι». Εάν πουλάτε έναν αριθμό προϊόντων στον ιστότοπό σας, ενημερώστε τους πελάτες σας που έχουν δείξει ενδιαφέρον για ένα παρόμοιο προϊόν. Ωστόσο, σημειώστε ότι οι πωλήσεις σας πρέπει να φαίνονται και να είναι απόλυτα ‘φυσικές’.

8. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες ποιότητας

Όταν το AirBnb ξεκίνησε για πρώτη φορά, οι ιδρυτές προσφέρθηκαν να κάνουν φωτογράφηση των χώρων ώστε να ‘γίνουν’ πιο ελκυστικοί. Αυτό άλλαξε την επιχείρησή τους δραματικά προς το καλύτερο. Όταν πουλάτε προϊόντα στο Διαδίκτυο, η φωτογραφία ποιότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 • Στο ηλεκτρονικό εμπόριο – προτείνουμε το λευκό φόντο διότι επιτρέπει στους πελάτες σας να δουν ακριβώς τι αγοράζουν, με κάθε λεπτομέρεια. Η έρευνα δείχνει ότι το 22% των διαδικτυακών πελατών που επέστρεψαν ένα προϊόν, το έκαναν επειδή εκείνο που έλαβαν έμοιαζε διαφορετικό. Για να αποφύγετε μεγάλους αριθμούς επιστροφών, βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες προϊόντων δείχνουν στους αγοραστές σας ακριβώς όπως είναι. Επίσης, συμπεριλάβετε διαφορετικές γωνίες και τραβήξτε με όσο το δυνατόν καλύτερο φωτισμό.
 • Σε τύπου Lifestyle — προτείνουμε εικόνες που να ταυτίζονται με το περιβάλλον του προϊόντος. Εάν πρόκειται για ρούχα ή γυαλιά, θα είναι αντικείμενα σε μοντέλα σε πραγματικές τοποθεσίες και όχι σε στούντιο. Εάν πρόκειται για λειτουργικά προϊόντα, αυτές οι λήψεις θα δείχνουν το προϊόν σε χρήση. Οι φωτογραφίες λειτουργούν περίπου όπως και οι κριτικές. Βοηθούν τους πελάτες να αντιληφθούν αν το αντικείμενο θα ταιριάζει στο στυλ τους βλέποντάς το κατά τη χρήση του.
 • Εικόνες μπράντας — πρόκειται για εικόνες που επεκτείνουν την ταυτότητα της μπράντας σας σε άλλους τομείς. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν οι εικόνες της θάλασσας για μία μπράντα Outerwear. Χωρίς προϊόν, χωρίς μοντέλα αλλά με το περιβάλλον το οποίο σχετίζεται το προϊόν. Αν και δεν προτιμάται η χρήση φωτογραφιών Stock, για ορισμένες εταιρείες είναι απαραίτητο να διατηρούν το κόστος ρεαλιστικό. Το κλειδί για τη σωστή χρήση εικόνων Stock είναι να βεβαιωθείτε ότι οι εικόνες που χρησιμοποιείτε ενισχύουν την επικοινωνία της μπράντας σας. Εάν δε μπορείτε να βρείτε εκείνες τις εικόνες που σας εκφράζουν, μην αρκεστείτε σε αυτές που είναι πιο κοντά. Βρείτε τον τρόπο ώστε να αποκτήσετε τις εικόνες που χρειάζεται η μπράντα σας.
9. Δοκιμάστε ένα πράγμα τη φορά

Όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε τι λειτουργεί και τι όχι στον ιστότοπό σας, είναι δελεαστικό να κάνετε πολλές αλλαγές μαζί. Ωστόσο, οι πολλές αλλαγές θα καταστήσει σχεδόν αδύνατο την εξαγωγή συμπερασμάτων. Θα εξοικονομήσετε χρόνο, ενέργεια και κεφάλαιο δοκιμάζοντας μία αλλαγή τη φορά.

Όταν πρόκειται για αύξηση των πωλήσεων στο Διαδίκτυο, ο στόχος είναι η μετατροπή της επισκεψιμότητας σε πωλήσεις. Το ποσοστό (%) της επισκεψιμότητας του ιστότοπου που μετατρέπεται σε πωλήσεις είναι το Conversion Rate. Για να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας, είναι σημαντικό να υπολογίσετε πότε οι χρήστες εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας και γιατί.

10. Καλύτερες περιγραφές προϊόντων

Έρευνα δείχνει ότι το 98% των επισκεπτών ενός ιστότοπου δεν ολοκλήρωσαν μία αγορά λόγω λανθασμένων πληροφοριών για το προϊόν. Εάν ένας εν δυνάμει πελάτης έχει φτάσει μέχρι τη σελίδα ενός προϊόντος και εγκαταλείψει σε αυτό το στάδιο λόγω έλλειψης πληροφοριών, πρέπει να επανασχεδιάσετε τη σελίδα σας άμεσα.

Στα φυσικά καταστήματα, οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να ‘βιώσουν’ ένα προϊόν. Όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω Διαδικτύου, πρέπει να βασίζονται στα οπτικά και λεκτικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα σε έναν ιστότοπο. Επομένως, μια περιγραφή προϊόντος εκτός από τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές λεπτομέρειες, πρέπει να βοηθά τους επισκέπτες να κατανοήσουν γιατί αυτό το προϊόν είναι καλύτερο από άλλα, παρόμοιας μπράντας.

11. Κάντε τα στοιχεία επικοινωνίας σας εύκολα προς εύρεση και χρήση

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πολλές ιστοσελίδες κρύβουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσα σε μια σειρά από συνδέσμους που τα καθιστούν σχεδόν αδύνατο να βρεθούν. Γι` αυτό, παρουσιάστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε όλα τα υποσέλιδα του ιστότοπού σας.

12. Βελτιώστε το branding σας

Η εταιρική σας ταυτότητα λέει πολλά για το ποιοι είστε ως μπράντα αλλά και σε ποιον απευθύνεται το προϊόν σας. Εάν δεν έχετε καταλάβει ποιοι είστε και ποιο είναι το κοινό σας, πώς θα χτίσετε τη μπράντα σας; Το branding βοηθά τους πελάτες σας να καταλάβουν αμέσως ότι βρίσκονται στο σωστό μέρος. Η μπράντα σας, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκετε, πρέπει να σας αντικατοπτρίζει, να ‘μιλάει’ στο κοινό σας.

13. Βελτιστοποιήστε τον ιστότοπό σας για τη Google (SEO)

SEO Marketing σημαίνει βελτιστοποίηση ενός ιστότοπου για τις μηχανές αναζήτησης. Το οποίο χρειάζεται ποιοτικό περιεχόμενο ώστε η Google να το εμφανίζει σε όλους εκείνους που κάνουν σχετικές αναζητήσεις.

Ανεξάρτητα από το τι πουλάτε στο διαδίκτυο, μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητάς σας θα προέρχεται από την Google. Αυτό συνδυάστε το με το γεγονός ότι τα πρώτα πέντε (5) αποτελέσματα της πρώτης σελίδας των αποτελεσμάτων της Google αποτελούν το 67% όλων των Click! Γι’ αυτό η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας είναι τόσο σημαντική.

14. Βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες προορισμού συμπληρώνουν τις διαφημίσεις σας

Εάν δουλεύετε με Google Ads ή με χορηγούμενες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να σκεφτείτε ολόκληρη τη διαδρομή του χρήστη και όχι μόνο τις διαφημίσεις.

Όταν κάποιος κάνει Click σε μια διαφήμιση, αναμένει να δει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα / το προϊόν που τράβηξε την προσοχή του εξ αρχής. Εάν οι σελίδες στον ιστότοπό σας δεν έχουν καμία σχέση με τις διαφημίσεις που προβάλλετε, θα καταλήξετε με υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης (μεγάλος αριθμός ατόμων που εγκαταλείπουν άμεσα τον ιστότοπό σας).

15. Δημιουργήστε προσφορές που είναι για περιορισμένο χρόνο

Οι προθεσμίες κατά κανόνα ενθαρρύνουν τους πελάτες σας να ενεργήσουν νωρίτερα παρά αργότερα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε περιορισμένους αριθμούς προϊόντων σε κάθε παρτίδα για να επιτύχετε παρόμοιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, εάν παράγετε προϊόντα σε μικρό αριθμό και εξαντληθούν, φροντίστε να ενημερώσετε έγκαιρα τους πελάτες σας. Καθώς επίσης, και για την επόμενη παρτίδα και τις νέες προσφορές σας.

16. Προσφέρετε εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Όταν κάνετε μια αγορά μέσω Διαδικτύου, υπάρχει πάντα ένα ρίσκο το οποίο επηρεάζει την απόφαση των καταναλωτών σχετικά με το αν θα κάνουν την αγορά ή όχι. Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων βελτιώνει την εμπειρία του καταναλωτή. Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας, και να ενισχύσετε τη μπράντα σας με τη δημιουργία μιας πιστής πελατειακής βάσης.

17. Προσφέρετε δωρεάν αποστολή

Έρευνα δείχνει ότι το 47% των αγοραστών θα εγκατέλειπε ένα ηλεκτρονικό καλάθι αν έφταναν στο ταμείο και διαπίστωναν ότι δεν περιλαμβάνεται η δωρεάν αποστολή. Για ορισμένες επιχειρήσεις, η προσφορά δωρεάν αποστολής δεν αποτελεί επιλογή. Το κλειδί εδώ είναι να είστε ξεκάθαροι εξ αρχής για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης σας.

 • Προσφέρετε δωρεάν αποστολή από ένα συγκεκριμένο ποσό και άνω. Αυτό είναι λογικό για τις επιχειρήσεις που αποστέλλουν βαρύτερα αντικείμενα και επομένως θα έχαναν χρήματα εάν έδιναν δωρεάν αποστολή σε όλους.
 • Προσθέστε τα έξοδα αποστολής στο κόστος του προϊόντος. Αυτό απλοποιεί την αποστολή, αλλά σημαίνει ότι τα προϊόντα σας πλέον κοστίζουν περισσότερο. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο η μπράντα. Εάν για ένα μικρό πρόσθετο κόστος στην αποστολή, οι πελάτες σας επιλέγουν τους ανταγωνιστές σας, τότε δεν έχετε ισχυρή μπράντα ή πιστούς ακόλουθους.
18. Κάντε τη διαδικασία Check Out πολύ εύκολη

Ένα δύσκολο checkout αποθαρρύνει τους αγοραστές. Θα μπορούσατε να έχετε χιλιάδες επισκέπτες στον ιστότοπό σας σε τακτική βάση, αλλά ποιο το νόημα εάν όλοι αποχωρούν εξαιτίας της ‘δύσκολης’ αγοράς;

19. Βελτιώστε την εξυπηρέτηση πελατών σας

Η καλή εξυπηρέτηση πελατών πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τη λειτουργία μιας επιχείρησης, και όχι απλώς μια τεχνική πωλήσεων. Είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια διαδικτυακή επιχείρηση στις μέρες μας, ωστόσο συχνά λείπει η βασική κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς όσον αφορά τις συναλλαγές. Το 86% των αγοραστών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μια εξαιρετική εμπειρία πελάτη. Το 86%!

Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών ανάλογα με το μέγεθος και τη δραστηριότητα της επιχείρησής σας. Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και οι σωστές ενέργειες θα πολλαπλασιάσουν τους πελάτες σας.

20. Αυξήστε τη σχετική επισκεψιμότητα

Αν γνωρίζετε την αγορά σας μπορείτε να εστιάσετε σε κανάλια που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας. Είναι θεμιτό να έχετε χιλιάδες άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας κάθε μήνα, αλλά όχι εάν δεν αγοράζουν τίποτε ή δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για όσα έχετε να προσφέρετε.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup