Chat GPT

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ChatGPT;
chatgpt

Το ChatGPT έχει κατακλύσει τον κόσμο, ενώ έχει καταφέρει να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή στον κόσμο σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Τι είναι όμως το ChatGPT και πώς χρησιμοποιείται; Χρειάζεστε ένα πράγμα για να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT: Έναν λογαριασμό OpenAI. Επισκεφτείτε το chat.openai.com και εγγραφείτε για έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας το email σας ή έναν λογαριασμό Google ή Microsoft. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AI Chatbot.

Η χρήση του ChatGPT είναι συναρπαστική. Αυτός ο οδηγός θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μία από τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες αυτού του αιώνα. Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο γλώσσας AI που αναπτύχθηκε από την OpenAI, βασισμένο στην αρχιτεκτονική GPT (Generative Pre-trained Transformer). Έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί και να δημιουργεί κείμενο που είναι παρόμοιο με εκείνο των ανθρώπων, με βάση την είσοδο που λαμβάνει.

Ως Chat Bot AI, το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ένα εύρος εργασιών, όπως σύνταξη μηνυμάτων, δημιουργία περιεχομένου, απαντήσεις σε ερωτήσεις και λοιπά. Οι προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας του επιτρέπουν να παράγει συναφείς και συνεκτικές απαντήσεις, καθιστώντας το ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτίωση επικοινωνίας και την αυτοματοποίηση διαφόρων εργασιών που βασίζονται σε κείμενο.

ai
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Chat GPT δωρεάν;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Το OpenAI έχει κάνει το ChatGPT δωρεάν για χρήση. Ωστόσο, η δωρεάν έκδοση έχει ορισμένους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης χωρητικότητας κατά τις ώρες αιχμής.

Το ChatGPT πιθανότατα δεν θα είναι δωρεάν για πάντα  – αλλά είναι προς το παρόν. Παρέχει στο OpenAI πολύτιμα σχόλια χρηστών και προωθεί την ευρύτερη χρήση του μοντέλου γλώσσας AI σε διάφορους κλάδους.

Τι είναι το ChatGPT Plus;

Εκτός από τη δωρεάν έκδοση, το OpenAI εισήγαγε ένα πρόγραμμα συνδρομής που ονομάζεται ChatGPT Plus και κοστίζει περίπου 20 € το μήνα προσφέροντας πρόσθετα οφέλη, όπως ταχύτερους χρόνους απόκρισης, πρόσβαση προτεραιότητας σε νέες δυνατότητες, βελτιώσεις και αυξημένα όρια χρήσης API για τους Developers.

Το GPT σημαίνει “Generative Pre-trained Transformer”. Είναι ένας τύπος γλωσσικού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Ο όρος “Generative” αναφέρεται στην ικανότητα του μοντέλου να δημιουργεί κείμενο με βάση τα δεδομένα που λαμβάνει, ενώ το “Pre-trained” σημαίνει ότι το γλωσσικό μοντέλο έχει εκπαιδευτεί σε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων προτού βελτιωθεί με τη χρήση ανθρώπινης αλληλεπίδρασης και ενισχυτικής μάθησης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Chat GPT σε 5 απλά βήματα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι Google Chrome, Firefox ή οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης για υπολογιστές ή κινητά της επιλογής σας.

Βήμα 1. Μεταβείτε στο chat.openai.com για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα σύνδεσης Chat GPT και κάντε κλικ στο κουμπί “Εγγραφή” για να ξεκινήσετε.

Βήμα 2. Συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής με τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας Google ή Microsoft

Βήμα 3. Πρέπει να επαληθεύσετε τη διεύθυνση email σας για να ξεκινήσετε. Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας για το email επαλήθευσης.

Βήμα 4. Μόλις επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας, δώστε τα απαιτούμενα στοιχεία.

Βήμα 5. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε έναν έγκυρο αριθμό κινητού τηλεφώνου και πληκτρολογήστε τον κωδικό που θα λάβετε μέσω μηνύματος.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η δωρεάν έκδοση του ChatGPT μπορεί μερικές φορές να είναι αργή και μπορεί να αποσυνδεθείτε όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Για να αποφύγετε αυτές τις επιπλοκές, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε την έκδοση premium.

Πώς να εγγραφείτε στο Chat GPT Plus

Η δωρεάν έκδοση του ChatGPT είναι αρκετά καλή για τις περισσότερες εργασίες, αλλά αν θέλετε πιο γρήγορες απαντήσεις, περισσότερες λεπτομέρειες και πρόσβαση στις πιο πρόσφατες δυνατότητες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε το ChatGPT Plus.

Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, μπορείτε να εγγραφείτε στο ChatGPT Plus για να λάβετε πρόσβαση κατά προτεραιότητα στο ChatGPT.

Βήμα 1. Στην κάτω αριστερή πλευρά του ταμπλό, κάντε κλικ στο κουμπί “Upgrade to Plus”

Βήμα 2. Κάντε κλικ στο κουμπί “Upgrade Plan”.

Ακολουθήστε τα βήματα για να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία συνδρομής. Εκτός από τις μεγαλύτερες ταχύτητες απόκρισης και τη διαθεσιμότητα κατά τις ώρες υψηλής ζήτησης, αποκτάτε επίσης πρόσβαση στις πιο πρόσφατες δυνατότητες του OpenAI, συμπεριλαμβανομένου του GPT-4, το οποίο είναι το πιο προηγμένο μοντέλο ChatGPT που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Πώς λειτουργεί το Chat GPT;

Η χρήση του Chat GPT απαιτεί τη σύνταξη “Prompts”, που είναι στην πραγματικότητα απλώς ένας τεχνικός τρόπος για να του θέσετε μια ερώτηση. Αυτό μπορεί να ακούγεται αρκετά απλό, αλλά το Chat GPT μπορεί να σας δώσει εξαιρετικά διαφορετικές απαντήσεις ανάλογα με το Prompt που χρησιμοποιείτε.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Chat GPT, ακολουθήστε αυτές τις βέλτιστες πρακτικές για τη σύνταξη Prompt :

1. Να είστε συγκεκριμένοι: Δηλώστε ξεκάθαρα τις απαιτήσεις ή τις ερωτήσεις σας για να βοηθήσετε το AI να κατανοήσει το πλαίσιο και να δημιουργήσει μια σχετική απάντηση. Η παροχή συγκεκριμένων Prompts με περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ασάφειας.

2. Χρησιμοποιήστε οδηγίες βήμα προς βήμα : Όταν αναζητάτε απαντήσεις σε σύνθετες ερωτήσεις ή ζητάτε τη δημιουργία περιεχομένου, χωρίστε το Prompt σας σε μικρότερα μέρη ή παρέχετε μια λίστα με στοιχεία που θέλετε να δείτε στην απάντηση.

3. Ορίστε την επιθυμητή μορφή: Εάν έχετε προτιμώμενη μορφή ή στυλ για την απάντηση, φροντίστε να το αναφέρετε στο Prompt σας.

4. Ζητήστε πηγές ή αναφορές: Εάν χρειάζεστε πληροφορίες που υποστηρίζονται από έρευνα, ζητήστε ρητά από το Chat GPT να παρέχει πηγές ή αναφορές στην απάντησή του. Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε ξανά τους συνδέσμους. Το Chat GPT μπορεί μερικές φορές να δώσει ανενεργούς συνδέσμους.

5. Περιορίστε το μήκος απόκρισης: Εάν χρειάζεστε μια συνοπτική απάντηση, καθορίστε το επιθυμητό μήκος, όπως “σε μία παράγραφο” ή “σε 100 λέξεις”.

6. Επανάληψη: Εάν η αρχική απόκριση δεν είναι ικανοποιητική, βελτιώστε το Prompt σας ή υποβάλετε νέες ερωτήσεις για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

7. Πειραματιστείτε: Μη διστάσετε να δοκιμάσετε διαφορετικές προσεγγίσεις και φράσεις για να βρείτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας των αναγκών σας με το Chat GPT.

Το Chat GPT είναι απλώς ένα εργαλείο και θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τα μηνύματα και τις οδηγίες σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μη διστάσετε να αναδιατυπώσετε ή να παρέχετε πρόσθετο πλαίσιο εάν το AI δεν κατανοεί πλήρως το αίτημά σας στην αρχή.

Μπορείτε να ζητήσετε από το Chat GPT να αναλάβει το ρόλο ενός συγγραφέα, συντάκτη, δασκάλου, προγραμματιστή, συνομιλητή, μεταφραστή γλώσσας και λοιπά!

Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να χρησιμοποιήσει διάφορους τόνους ή ύφος γραφής, όπως επίσημο, περιστασιακό, περιγραφικό, χιουμοριστικό, συναισθηματικό, τεχνικό και άλλα. Απλώς καθορίστε τον επιθυμητό τόνο στο Prompt σας.

Χειρισμός πολλαπλών συνομιλιών

Το να έχετε μια συνομιλία με το Chat GPT είναι αρκετά απλό. Το Chatbot έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται σύνθετες συνομιλίες. Μπορεί να ανακαλέσει προηγούμενες συνομιλίες, αλλά υπάρχει ένα όριο στο πόσο πίσω μπορεί να ‘θυμηθεί’. Το ακριβές όριο εξαρτάται από το μοντέλο. Για παράδειγμα, το GPT-3.5 έχει ένα όριο περίπου 8.000 λέξεων, το οποίο ισοδυναμεί με τέσσερις έως πέντε σελίδες βιβλίου. Αυτό σημαίνει ότι το Chatbot θα αρχίσει να χάνει την παρακολούθηση της συνομιλίας μόλις περάσει αυτό το όριο.

Το GPT-4, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές Chat GPT Plus, έχει σημαντικά υψηλότερο όριο και μπορεί να χειριστεί περίπου 64.000 λέξεις. Το πόσο χρόνο μπορείτε να συνεχίσετε μια συνομιλία με το Chat GPT θα εξαρτηθεί από το μοντέλο που χρησιμοποιείτε.

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι οι απαντήσεις του μοντέλου επηρεάζονται από τα προηγούμενα μηνύματα στη συνομιλία, επομένως φροντίστε να δημιουργήστε το πλαίσιο σε κάθε βήμα.

Το Chat GPT θα αντικαταστήσει τις εργασίες;

Η σύντομη απάντηση είναι ασφαλώς ναι! Το ChatGPT θα αντικαταστήσει ορισμένες εργασίες. Οι θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν περισσότερο να επηρεαστούν από την τεχνητή νοημοσύνη είναι όσες σχετίζονται με το γράψιμο και τον προγραμματισμό. Η δημιουργία περιεχομένου, η κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή eSHOP, η ανάπτυξη λογισμικού καθώς και το SEO Marketing.

Ωστόσο, το ChatGPT έχει μια πιο θετική προοπτική. Ενώ οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης ενδέχεται να επηρεάσουν τις θέσεις εργασίας, θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις ανθρώπινες ικανότητες σε πολλούς τομείς και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την καινοτομία. Αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη ενσωματώσει το ChatGPT στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Για παράδειγμα, το Bing της Microsoft χρησιμοποιεί το GPT-4 για να λειτουργήσει ως μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Duolingo ανακοίνωσε το Duolingo Max, το οποίο είναι ένα νέο συνδρομητικό πακέτο που δημιουργήθηκε με χρήση GPT-4 και έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τα μαθήματα γλώσσας στον εκπαιδευόμενο και να του παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει λειτουργίες όπως το “Roleplay” και το “Explain My Answer”. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ChatGPT και παρόμοια συστήματα AI θα αναγκάσουν την αγορά εργασίας να εξελιχθεί. Είναι ζωτικής σημασίας για όλους να προσαρμοστούν, να μάθουν νέες δεξιότητες και να είναι ανοιχτοί στη συνεργασία με συστήματα AI.

Οι τελευταίες μας σκέψεις για το Chat GPT

Το Chat GPT είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για όποιον θέλει γρήγορες απαντήσεις σε ερωτήσεις, ιδέες και έμπνευση, βοήθεια σε ανάπτυξη λογισμικού ή κάποια βοήθεια για συγγραφή κειμένων. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Chat GPT, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό στον ιστότοπο OpenAI. Και αν ενδιαφέρεστε για τις δυνατότητες του Chat Bot να εγγραφείτε στο Chat GPT Plus και να ξεκλειδώστε ακόμη περισσότερα πρόσθετα και λειτουργικότητα. Μπορείτε να το προχωρήσετε ακόμη περισσότερο, αποκτώντας πρόσβαση στο API του ChatGPT και ενσωματώνοντας το Chat Bot AI στις δικές σας εφαρμογές και προϊόντα.

Μείνετε ενημερωμένοι και χρησιμοποιήστε το Chat GPT Plus. Μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης, ρωτήστε τους Anveto Marketers.

ANVETO MARKETERS | BEST WEBSITE DESIGN AWARDS
2110159340 anvetogroup
2110159340 anvetogroup